Alsjeblieft: 3 werksessies jeugdoverlast en overlastbeleving

Het CCV biedt 3 werksessies aan op het thema ‘jeugdoverlast en overlastbeleving’. Elke sessie is op maat gemaakt voor jouw gemeente en je netwerkpartners.

Jeugdoverlast dóet iets met mensen. Maar wat precies? Waarom ervaart de ene bewoner een jeugdgroep als irritant en voelt hij zich onveilig, terwijl de buurman fluitend langs de groep loopt en ze vriendelijk groet?

Eye-opener

Nicole Langeveld, adviseur Jeugd bij het CCV: "We bieden een stukje kennis en informatie over hoe overlastbeleving werkt. Zowel voor jou als professional, als ook voor bijvoorbeeld je ketenpartners of bewoners. Veel deelnemers ervaren dit als een eye-opener." Collega Sten Meijer, adviseur Veiligheidsbeleving vult aan: "Mensen ervaren deze werksessie vaak ook als een boost voor de samenwerking in hun lokale netwerk. Het is heel inspirerend om aan het einde van zo’n sessie te zien dat mensen weer samen met energie en zin concreet aan de slag kunnen met het probleem dat ze inbrachten."

"Mensen ervaren deze werksessie vaak ook als een boost voor de samenwerking in hun lokale netwerk."

Wat moet je doen?

Wil jij in aanmerking komen voor een werksessie? Aarzel niet en meld je snel aan. Stuur een mailtje naar jeugd(at)hetccv.nl. Zorg ervoor dat je ingaat op de volgende punten:

  • Schrijf in een paar zinnen op waarom je deze workshop wilt hebben. Wat is het probleem? Waar lopen jullie als samenwerkingspartners tegenaan? Wat gaat goed en wat kan beter?
  • We lezen graag in je bericht terug dat de ketenpartners hun commitment hebben uitgesproken om de werksessie te volgen. Dit is een randvoorwaarde om in aanmerking te komen voor een werksessie.

De werksessie vindt plaats op een door jou gereserveerde locatie en duurt 2,5 uur. Vanzelfsprekend passen we de werksessie geheel aan op jouw ingebrachte knelpunten en de lokale situatie. Daar plannen we een intake voor in en we treffen de nodige voorbereidingen. Daar hebben we ook jouw input en eventueel dat van je ketenpartners bij nodig.

‘Daar doen we het voor’

Het is het vijfde jaar op rij dat het CCV deze werksessies aan kan bieden. Nicole: "In die jaren hebben we tal van gemeenten mogen begeleiden. De uitkomsten waren telkens anders, maar elke sessie gaf weer energie. Want deelnemers hebben het leuk, je merkt dat ze tijd hebben voor elkaar en het thema; ze kunnen even lekker de diepte in gaan. Ze voelen vaak de verantwoordelijkheid om door te pakken en gaan voortvarend aan de slag. Sommige bieden spontaan aan om acties uit te werken, zonder dat eerst wordt gekeken ‘hoort dit bij mijn werkzaamheden’. Het is een hele opbouwende sfeer. En daar doen we het voor!"

Heb je vragen of wil je meer informatie, bel dan even met Nicole op 06 103 203 72 of Sten op 06-13304813, of stuur een mail naar jeugd(at)hetccv.nl. Je kunt je aanmelden voor een werksessie tot en met 29 maart.

Alsjeblieft: 3 werksessies jeugdoverlast en overlastbeleving