Arnhem heeft nieuw netwerk voor jongeren met schulden

Een nieuw jongerennetwerk in Arnhem probeert om schulden bij jongeren in de gemeente te voorkomen. Dit nieuwe initiatief tussen Presikhaaf University, Stichting Jam en AM-Supportteam ging onlangs met steun van de gemeenten Arnhem van start.

Jongeren met schulden krijgen vaak laat hulp of soms helemaal niet. Ze vinden de drempel vaak te hoog om aan te kloppen bij de reguliere hulpverlening. Het nieuwe netwerk wil juist deze groep bereiken. Hierbij zetten ze rolmodellen en mensen met ervaring in. Kenmerk van de aanpak is dat het netwerk zelf op zoek gaat naar jongeren met schulden.

De 3 initiatiefnemers worden door de jongeren niet gezien als reguliere hulpverlening. Samen beschikken zij al over een groot en zeer divers netwerk onder jongeren. Presikhaaf University biedt leerlingen uit Presikhaaf huiswerkbegeleiding en sportactiviteiten aan. Stichting JAM zet zich in voor jonge moeders in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar uit Arnhem en omstreken. Het AM-Supportteam is een jongeren ondersteuningsorganisatie die op een effectieve manier sport (voetbal) weet te verbinden aan sociale, educatieve en maatschappelijke initiatieven om jongeren hierdoor meer of betere kansen te bieden.

Arnhem heeft nieuw netwerk voor jongeren met schulden