Arrestaties jeugdbende Hillegom

De politie heeft 4 jongeren van een jeugdbende aangehouden, die met name in Hillegom andere jongeren hebben bestolen, geïntimideerd en bedreigd.

Aanpak jeugdoverlast

Hillegom heeft sinds enkele jaren een effectieve aanpak tegen jeugdoverlast. Een belangrijke basis van deze aanpak is een goed netwerk en nauwe samenwerking tussen verschillende partijen. Dankzij deze samenwerking wordt er nu adequaat opgetreden door de gemeente, politie, het Fioretti College Hillegom en zorgpartners.

Samenwerking

Met de nauwe samenwerking tussen de zorg- en veiligheidspartners, is er een stevige basis en een goed netwerk. Hiermee kunnen zaken vroeg gesignaleerd worden en kan er adequaat gehandeld worden. Mede hierdoor is de groep en hun activiteiten snel in kaart gebracht. Met de juiste bewijzen kunnen de verschillende zorgpartners ook daadwerkelijk handelen. Enerzijds door jongeren op te pakken, waar dat mogelijk is en anderzijds  om jongeren met de juiste aanpak op de goede weg te krijgen en te houden.

Onacceptabel

De Hillegomse burgemeester Arie van Erk: "Dit gedrag is onacceptabel en zal stoppen. Jongeren moeten zich veilig voelen in Hillegom en op school. Dankzij de korte lijnen hebben we deze overlast snel kunnen aanpakken en drie raddraaiers op kunnen pakken. We zitten hier bovenop, want dit gedrag kan echt niet."

Arrestaties jeugdbende Hillegom