Koewacht zet bodycams in tegen overlast jongeren

Badmeesters in de Zeeuwse grensplaats Koewacht krijgen bodycams. Ook moeten bezoekers zich verplicht legitimeren en registreren. Het zwembad heeft al zeker 2 jaar te maken met overlast door jongeren.

Met name jongens uit Belgiƫ zouden er herhaaldelijk meisjes en jonge vrouwen lastigvallen. Volgens een medewerker van het zwembad gaat het over intimidatie, mishandeling, bedreiging en aanranding door met name jongens van Marokkaanse afkomst.

Nieuwe maatregelen om overlast te voorkomen

Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen hoopt de overlastgevers af te schrikken met de nieuwe maatregelen. "Deze groep jongens wil anoniem kunnen blijven. Daardoor denken ze dat ze onaantastbaar zijn. Door ze uit de anonimiteit te halen hopen we dat dit gedrag stopt of sterker nog: dat ze niet meer terugkomen."

Het zwembad in Koewacht is niet het enige dat te maken heeft met overlast door jongeren. Ook in Wateringen werd dit weekend de politie ingeschakeld. Zaterdag werd zwembad De Fakkel in Ridderkerk ontruimd na vechtpartijen tussen groepen jongeren.

Bron: nos.nl

Ben je bezig met een aanpak jeugdgroepen waar overlast of zware delicten een rol spelen? En wil je leren van collega's? Meld je aan voor een intervisiebijeenkomst georganiseerd en begeleid door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Deelname is gratis.

Koewacht zet bodycams in tegen overlast jongeren