Advies & training

Het CCV-Jeugdteam biedt trainingen en workshops op maat. We geloven in de kracht van samenwerken tussen de domeinen veiligheid, sociaal en zorg. Maar samenwerken blijkt in de praktijk een flinke uitdaging: daar moet je met je elkaar continue aan werken. Het Jeugdteam faciliteert, begeleidt en stimuleert daarbij.

Training: anders zien, kijken en doen

In deze training doen we het anders. We kijken op een andere manier naar jongeren en de problemen die ze hebben of veroorzaken. Daarmee gaan we andere dingen zien en komen we tot andere acties. De basis is het 7 stappenmodel.

Lees meer

Toekomstbeeld van de wijk

Wat is de toekomst van een wijk waar verschillende problemen samenkomen? Hoe zorg je voor een passende toekomst?

Ja, ik wil een toekomstbeeld maken

Zet in op veiligheids- en overlastbeleving en verminder jeugdoverlast

Beleving is een lastig verschijnsel. Het is als een nat stukje zeep: het is er overduidelijk en tegelijk glipt het telkens uit je handen. Deze workshop geeft je kennis en inzicht hoe je ermee om kunt gaan.

Ik wil grip op beleving

Van trainen naar doen

We zijn sterk op inhoud én proces; zeker op het punt van samenwerken. Nieuwsgierig wat we zoal doen en waar we voor gáán?

Lees hier meer

Advies en ruggespraak

Soms heb je even ruggespraak nodig over wat je volgende stap moet zijn in een aanpak of samenwerking. Tenslotte kun je niet op elk onderwerp specialist zijn. Even sparren over bijvoorbeeld de aanpak van jongerenoverlast, ondermijning of nazorg?
 

Dit kunnen we voor je betekenen

Wat zeggen de bewoners?

Hoe ervaren bewoners jeugdoverlast en wat is hun beleving erbij? Gebruik de inzichten voor een passend antwoord op jeugdoverlast.

Ik wil weten hoe het zit

Boost je lokale samenwerking

Nieuw leven inblazen in het Plan van Aanpak jeugdoverlast? Of op een andere manier hiermee beleidsmatig aan de slag? Bij ons ben je aan het juiste adres!

 

Wij kunnen wel een boost gebruiken!

Op maat gemaakt

Zit jouw smaak er niet tussen? Of wil je een op maat gemaakte training of werksessie?

Wat zijn de mogelijkheden?

Intervisie = zinvol + leuk

Met je collega's of ketenpartners reflecteren op de aanpak van een jeugd en veiligheidsvraagstuk uit jouw gemeente? Zet ons in!

Lees meer

Welkom!

Vragen, opmerkingen, suggesties? Wees welkom! Je bereikt ons op verschillende manieren: bel, app of mail. Wil je specifiek met een van de CCV-jeugdadviseurs contact leggen? Kijk dan bij 'Over ons'.