Van trainen naar doen

Het CCV-Jeugdteam biedt op maat gemaakte trainingen en workshops. Inhoudelijk kennen we de verschillende fenomenen zoals multiprobleem gezinnen (MPG)/kwetsbare gezinnen, ondermijning, jeugdoverlast- en criminaliteit, veiligheids- en overlastbeleving en LVB. Deze fenomenen komen voor in alle drie de domeinen: veiligheid, sociaal en zorg.

Écht doordringen tot de kern en tot concrete acties komen.

Juist in de samenwerking tussen deze domeinen is vaak nog een wereld te winnen. Centraal in onze benadering is dan ook hoe je gezamenlijk tot een aanpak komt die meer is dan de zoveelste memo; die écht doordringt tot de kern en leidt tot concrete acties.

Wil je ook beter zicht krijgen op wat zich onder de oppervlakte afspeelt in de aanpak van jeugdoverlast, jeugdcriminaliteit of jeugdgroepen? Schuw je daarbij niet om de samenwerking tussen de ketenpartners onder de loep te nemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je een gestructureerde aanpak op te zetten.

Concrete opbrengsten

Onze trainingen en workshops zijn geslaagd als deelnemers zeggen dat ze echt verder kunnen en ook daadwerkelijk naderhand de opgedane ideeën en benoemde acties uitvoeren. We eindigen een sessie altijd met concrete opbrengsten en met een duidelijke focus voor de nabije toekomst. Zo kunnen deelnemers het verschil maken in hun eigen aanpak.

Uiteenlopende mogelijkheden

Sten Meijer, Frannie Herder en Nicole Langeveld zijn de vaste trainers binnen het CCV-Jeugdteam. Je ziet hen terug in de reguliere trainingen en workshops. Daarnaast maken zij ook workshops en trainingen op maat, begeleiden intervisiemomenten en bieden advies. Een voorgesprek is hierbij een onderdeel van het traject. Want het is belangrijk om de vraag over wat er speelt scherp in beeld te krijgen én verwachtingen op voorhand helder met elkaar te delen.

Deelnemers van de trainingen en workshops zijn over het algemeen professionals uit het veiligheids-, sociaal en zorgdomein. De vraagstukken die zij inbrengen leiden er meestal toe dat ook de lokaal betrokken ketenpartners aansluiten bij de workshop of training.

Team Jeugd

jeugd@hetccv.nl 06 103 203 72
Van trainen naar doen