Denktank inzet van rolmodellen: waarom en hoe?

Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt bij de aanpak van risicojeugd en jeugdgroepen met Denktanks. Professionals uit de praktijk en wetenschappers wisselen in de Denktank kennis en ervaringen uit om de aanpak van jeugdgroepen te verbeteren. Eerder dit jaar stond een Denktank stil bij de inzet van rolmodellen. Wat is een rolmodel, waar moet je aan denken bij de inzet van zo'n persoon en hoe geef je dat concreet handen en voeten in de uitvoering.

 

Beschrijving

Jongeren staan open voor de inzet van rolmodellen, blijkt uit de bijeenkomst. Volgens hen zijn échte rolmodellen mensen van betekenis, die ‘dichtbij je staan en die ik ook kan bereiken’. Dat is een van de ‘voorwaarden’ die jongeren uit een jongerenpanel noemen voor de inzet van een rolmodel.

Downloaden

Bent u geïnteresseerd in een beknopte samenvatting met de belangrijkste uitkomsten van deze Denktank, inclusief hoe jongeren uit een jongerenpanel een rolmodel zien en ervaren, lees dan de infosheet. Heeft u belangstelling voor de volledige verslag met achtergronden en literatuurverwijzingen klik dan hier.

Organisatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie en het CCV

Denktank inzet van rolmodellen: waarom en hoe?