De inzet van Streetcornerwerk wordt jaarlijks geëvalueerd door de opdrachtgevers. Hieruit blijkt dat de werkwijze als positief wordt ervaren. Streetcornerwerk meldt dat:
- Het aantal jongeren in ’trajecten’ (jongeren met begeleiding van professional die werken aan een probleemoplossing) is toegenomen.
- Het aantal succesvolle trajecten is toegenomen: het traject heeft geleid tot het bereik van een individueel doel.
- Het aantal jeugdgroepen is afgenomen. Het aantal meldingen van overlastgevende jeugd is in de werkgebieden waar Streetcornerwork actief is in de afgelopen jaren gedaald.
- De onveiligheidsgevoelens van bewoners zijn afgenomen.
Ook wordt extern effectonderzoek gedaan naar Streetcornerwork. In 2017 is de Hogeschool van Amsterdam (lectoraat Youth Spot) een onderzoek gestart, in opdracht van Streetcornerwork, genaamd “Methodiek Straathoekwerk: effect & onderbouwing”. Het 1e deelonderzoek gaat over de doelgroep. Een 2e deel gaat over effecten en onderbouwing en in het 3e deel wordt onderzocht wát de professionals van Streetcornerwork precies doen in de uitvoering van het straathoekwerk.
In 2020 is het 1e deel van het onderzoek opgeleverd, met cijfers over de doelgroep en hun ervaring met het straathoekwerk in Amsterdam en omstreken. In 2022 is het Handboek ‘Straathoekwerk, een basis methodiek van het sociaal werk’ verschenen. Dit handboek is opgebouwd uit de 3 delen. Het eerste deel beschrijft de context van het straathoekwerk. Het tweede deel wordt de methodiek gepresenteerd en in het derde deel volgt tot slot de wetenschappelijke onderbouwing van de methodiek. De methodiek is onderbouwd op het niveau doeltreffend van de effectladder. Dit betekent dat er eerste aanwijzingen zijn dat de methodiek Straathoekwerk effectief is, volgens het lectoraat Youth Spot.