Direct naar content

Drugs

Drugs kan op verschillende manieren worden ingedeeld. De meest gebruikte indeling is naar de werking van de drugs op de hersenen. De effecten kunnen het bewustzijn veranderen, verdovend of stimulerend zijn.

Sommige middelen hebben meerdere effecten.

  • Bewustzijnveranderende middelen veranderen tijdelijk het bewustzijn. Voorbeelden hiervan zijn LSD, hasj en wiet en paddo’s;
  • Verdovende middelen hebben een kalmerende en ontspannende werking. Voorbeelden hiervan zijn heroïne en GHB, maar ook alcohol en slaapmiddelen;
  • Stimulerende middelen zorgen ervoor dat je meer energie hebt en alerter bent. Voorbeelden hiervan zijn cocaïne en amfetamine. Maar ook tabak en koffie zijn dat.

Vragen of advies nodig?

Nieuwsgierig geworden wat het CCV voor jou als professional kan betekenen? Bel of mail me tijdens kantooruren.

Mogelijk nieuwe wetgeving designerdrugs

Sinds 2020 wordt gewerkt aan een wijziging van de Opiumwet. In 2022 is een wetsvoorstel ingediend voor de wijziging hiervan. Eind 2023 is er in de Tweede Kamer brede steun gevonden voor de nieuwe wet die de handel in en productie van desginerdrugs tegen moet gaan. Gezien de partijen die de wet steunen nog kritische kanttekeningen hebben wordt in 2024 gestemd over het wetsvoorstel.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan