Direct naar content

Houd jongeren uit de georganiseerde criminaliteit

Jongeren uit de georganiseerde criminaliteit houden of voorkomen dat ze daarin doorgroeien, is een ingewikkeld en langdurig proces. Daarvoor heb je goede interventies nodig. Om interventies te kiezen moet je weten welke jongeren in de georganiseerde criminaliteit terecht komen en waarom.

Bekijk de animatie die het CCV maakte over het onderzoek

Bureau Beke onderzocht voor het ministerie van Justitie en Veiligheid, in het kader van het Breed Offensief Tegen Ondermijnende Criminaliteit (BOTOC), de ingroeimechanismen en rekruteringsprocessen van jongeren in de criminaliteit. Ook voerde het bureau een praktijkscan uit op interventies die 8 gemeenten vanuit de BOTOC-aanpak hadden ingezet. Het CCV vertaalde de uitkomsten naar een praktische kenniskaart.

Video poster

Kennis in de praktijk gebruiken

Wil je deze kennis in de praktijk gebruiken, lees dan verder op één van de onderstaande pagina’s. Zoals wat er nodig is voor een samenhangend programma, wat de ingroeimechanismes zijn en hoe rekrutering werkt. Je leert ook wat je moet doen voor een contextgerichte aanpak en op welke risicofactoren en beschermende factoren je kunt letten. Als laatste vind je meer informatie over interventies en hoe je ze kiest.

Wij helpen je met een passende aanpak

Neem gerust contact op. Onze experts denken graag met je mee.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan