Met veiligheidsbeleving jeugdoverlast verminderen
In de loop van de jaren hebben we een geweldig concept ontwikkeld om jeugdoverlast effectief aan te pakken. De ingang is de veiligheids- en overlastbeleving in een specifieke wijk. Keer op keer blijken teams die deze workshop volgen, succesvol in hun uitvoering.
Nicole Langeveld
Adviseur jeugdcriminaliteit, Veiligheid en zorgGrip krijgen op beleving en er zorgvuldig naar handelen.
In deze aanpak gaan inhoud en proces hand in hand. Eerst duiken we in de betekenis van beleving. Dit is een lastig verschijnsel. Het is als een nat stukje zeep: het is er overduidelijk en tegelijk glipt het telkens uit je handen.
In deze dynamische workshop geven we je inzicht in hoe professionals, bewoners en jongeren veiligheid en overlast ervaren, hoe je daar grip op kunt krijgen en er zorgvuldig naar kunt handelen.
Ruim 7 jaar begeleiden we succesvol gemeenten bij de aanpak van jongerenoverlast waar de veiligheidsbeleving als startpunt wordt genomen. Veiligheidsadviseur van de gemeente Putten, Pim de Korte, zegt over deze werksessie: “We kwamen erachter dat we als partners meer de bewoners wilden betrekken bij de overlast. Soms doe je de dingen omdat je ze altijd al deed. Maar je vraagt je op een gegeven moment ook af: ‘Hebben we meer en kunnen we meer uit onze samenwerking halen?’ We hebben nu een nieuw startpunt om verder te werken en het beste uit elkaar te halen. Wij kregen er nieuwe energie door.” Lees wat Pim nog meer over deze werksessie vertelt.
Vragen over deze training?
Nieuwsgierig geworden wat het CCV voor jou als professional kan betekenen? Bel of mail tijdens kantooruren.