Direct naar content
14 januari 2022Jeugdcriminaliteit, Wapens en jongeren

Emotionele oproep familie neergestoken Tim: ‘Stop met messen’

“Stop met die messen, want geweld is niet stoer. Distantieer jezelf van vrienden die met wapens lopen en zoek een hobby.” Die emotionele oproep deed de familie van de neergestoken Tim zondag tijdens een stille tocht.

Die werd gehouden in de woonplaats van de 15-jarige Middelburger. Hij werd een week eerder neergestoken en overleed 3 dagen later aan zijn verwondingen.

‘Mes hoort niet thuis op straat’

Circa 400 mensen liepen mee in de stille tocht voor Tim, waaronder veel leeftijdsgenoten. Aan het eind richtte Tims oudoom Sjaak Lammers het woord tot de aanwezigen. De kern van de boodschap: een mes hoort niet thuis op straat, maar in de keukenla. “Ik roep iedereen op die hier staat: STOP ERMEE! NU! Doe het voor Tim. Doe het voor jezelf!”

Ruzie en messen

De vraag bij velen is: hoe kon dit gebeuren? Veel vragen zijn nog niet beantwoord, gaf Lammers aan. Misschien wel de belangrijkste: hoe zijn we zover gekomen dat jongeren een ruzie beslechten met messen die zo groot zijn dat ze bijna niet onder een jas verstopt kunnen worden?, aldus Lammers.

In de toolbox Wapens en Jongeren van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid staan informatie en best practices om wapenbezit en geweld met wapens onder jongeren tegen te gaan.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan