Direct naar content
22 juni 2022Jeugdcriminaliteit

Leefwereld van jongeren centraal op conferentie ‘Ondermijnende krachten?’

Op 9 november geeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) tijdens de conferentie Ondermijnende Krachten? een workshop over de rekrutering en ingroeiprocessen van jongeren in de georganiseerde criminaliteit. De kennis uit het onderzoek dat Bureau Beke hiernaar deed, vertaalde het CCV naar praktische handvatten. Op deze dag draagt het CCV ook bij aan de workshop ONDER MIJN ogen; een spel dat het CCV ontwikkelt.

De unieke conferentie Ondermijnende Krachten? zoomt in op de leefwereld van jongeren en zet het onderwijs en de school centraal. Welke rol heb jij als professional? Ook wordt stilgestaan bij de 3 lagen voor een (preventieve) aanpak van ondermijnende criminaliteit.

  1. Basis van veiligheid
  2. Signalering
  3. Netwerk

Waarom deelnemen?

  • Workshops en seminars die aansluiten bij jouw behoefte.
  • Netwerk en inzicht krijgen van jouw samenwerkingspartners bij ondermijning.
  • Focus op interventie en preventie onder leerlingen.
  • Geheel verzorgde conferentie inclusief lunch.

Inschrijven

Schrijf je in voor de conferentie op: schoolenveiligheid-conferenties.nl.

Maatschappelijke opgave

Iedereen maakt zich grote zorgen om de jongeren die verwikkeld (lijken te) raken in ondermijnende criminaliteit. Het vraagstuk ‘criminaliteit en jongeren’ staat niet voor niets politiek hoog op de agenda en krijgt de komende jaren meer aandacht. Het vraagstuk is een maatschappelijke opgave, die complex en urgent is en (wijkgerichte) aandacht vraagt van verschillende partijen.

Iedere professional draagt verantwoordelijkheid

Vanuit een gemeenschappelijke doel bundelen Stichting School en Veilighied, RIEC, HALT, het NJI en het CCV hun krachten op deze dag: hoe zorgen we ervoor dat leerlingen veilig kunnen (op)groeien en leren, fouten mogen maken en toekomstperspectief hebben? Daarin draagt iedere professional een stuk verantwoordelijkheid om dit voor elkaar te krijgen. Hoog tijd om te kijken naar ieders taak als onderwijsprofessional, gemeenteadviseur, wijkagent en jongerenwerker.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan