Direct naar content

De invloed van criminele netwerken op jongeren in 3 Arnhemse wijken

Arnhem-Oost heeft een netwerk dat bestaat uit 484 personen van 13 tot 65 jaar die crimineel actief zijn. Daarnaast is in de schil rondom dit netwerk ook de volgende generatie criminelen in beeld gebracht. Deze zogenoemde next generation wordt ondanks hun relatief jonge leeftijd nu al door de misdaad van dit netwerk beïnvloed.

Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Beke in opdracht van de gemeente Arnhem. Die wil op diverse manieren de komende jaren de drugscriminaliteit in de stad Arnhem terugdringen. Het wordt een mengeling van het voorkomen en beboeten. Bureau Beke deed in opdracht van de gemeente onderzoek naar de invloed van criminele netwerken op de jeugd in Arnhem-Oost. Het gaat om de wijken Geitenkamp, Malburgen en Presikhaaf.

Er werd een netwerk in beeld gebracht waar jongeren en jongvolwassenen met elkaar verbonden zijn. Dit deed Beke op basis van straatinformatie van professionals en systeeminformatie van de politie.

Het netwerk bestaat uit 484 personen in de leeftijd van 13 tot 65 jaar die crimineel actief zijn. 285 van de personen uit het netwerk komen uit Arnhem. De onderzoekers maken op basis van de gepleegde delicten, op welke plek en leeftijd een onderscheid in categorieën delictplegers:

  • Jonge aanwas
  • Rising stars
  • Criminele locals
  • Harde kern
  • Facilitators.

De schil rondom dit netwerk bestaat uit de volgende generatie criminelen. Dit aanstormend crimineel talent bestaat uit 120 jongeren met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar.

Bureau Beke - Misdadige invloed

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan