Direct naar content

Gevoel is explosief materiaal

Achter veelplegers gaan individuen schuil, elk met hun eigen verhaal. De publicatie ‘Gevoel is explosief materiaal’ vertelt wat de ambulante verpleging van jonge veelplegers in de praktijk behelst.

Beschrijving

Erik Jongman, behandelaar van veelplegers bij De Bascule, heeft jarenlange ervaring met ambulante behandeling van jeugdigde veelplegers. Zijn praktijkverhalen en zijn werkwijze worden in dit e-boek verteld. Het is geschreven voor professionals die uitvoerend of beleidsmatig, vanuit een straffende rol of een zorgtaak, te maken hebben met jonge veelplegers.

‘Gevoel is explosief materiaal’ is een boek dat tot nadenken wil stemmen, vergelijkingsmateriaal biedt voor de eigen professionele praktijk, inzicht biedt in de levens van de veelplegers en iets van binnenwereld onthult. Het wil de lezer in die wereld trekken en zichtbaar maken wat behandelen in wezen is. Ook bevat het boek een aantal portretten. Van een voormalige veelpleger, een politieman, een Top X-regisseur, een jeugdmaatschappelijk werker en een vrouwelijke behandelaar.

Auteurs

Erik Jonkman, Karin Schaafsma.

Organisatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie en de DSP-groep.

Gevoel is explosief materiaal (e-book)

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan