Direct naar content

Instrumentarium aanpak van jeugdgroepen

Dit document van het Openbaar Ministerie Regio Noord-Nederland biedt een overzicht van het instrumentarium voor de aanpak van jeugdgroepen. Het document geeft een gericht, duidelijk en overzichtelijk beeld van alle instrumenten die beschikbaar zijn.

Beschrijving

Het ‘Instrumentarium aanpak van jeugdgroepen’ bevat verschillende preventieve instrumenten. De instrumenten zijn verdeeld aan de hand van verschillende rechtsgebieden: civiel recht, bestuursrecht en strafrecht.

Ook is er een model Plan van Aanpak ontwikkeld. Dit model is een leidraad voor het op uniforme wijze opstellen van een plan van aanpak. Zo kan snel en eenvoudig worden vastgelegd welke instrumenten er zijn/worden ingezet, wie daar de verantwoordelijke persoon voor is en wat belangrijke data zijn.

Tot slot bevat het document ook een schematisch overzicht. Dit biedt zicht op wie welke instrumenten tot zijn beschikking heeft en wie verantwoordelijk is. Alle instrumenten die in dit overzicht worden genoemd, zijn terug te vinden in ‘Instrumentarium aanpak van jeugdgroepen’.

Auteur

Eline Koopmans.

Organisatie

Openbaar Ministerie Regio Noord-Nederland.

Instrumentarium aanpak van jeugdgroepen

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan