Direct naar content

Magazine ‘Deal with it’

Het magazine ‘Deal with it’ dat is uitgebracht door het samenwerkingsverband Noord-Holland Samen Veilig (NH-SV) als onderdeel van het project Criminele aanwas. Het magazine laat honderd jongeren aan het woord over drugscriminaliteit. Onderwerpen die aan bod komen zijn waar jongeren de grens leggen en drugshandel via Snapchat.

Ook wordt je meegenomen in een dag uit het leven van ervaringsdeskundigen… Jonkie & Goedeprijs en kun je je kennis testen over de leefwereld van jongeren.

Professionale veiligheidsdomein

Eerder voerde NH-SV een fenomeenonderzoek uit naar jongeren en drugscriminaliteit in Noord-Holland. Daarvoor werd gesproken vooral met professionals uit het veiligheidsdomein. Naast het perspectief van professionals, wilde NH-SV ook het perspectief van jongeren meenemen. In dit kader werd het magazine uitgebracht.

De gesprekken met de jongeren voor dit magazine vonden in informele sfeer plaats. Hierin konden jongeren hun mening geven, ervaringen delen en op elkaar reflecteren. Deze gesprekken droegen eraan bij dat jongeren aan het denken werden gezet. De waardevolle ideeën die uit de gesprekken kwamen werden door het samenwerkingsverband gebruikt bij het ontwikkelen van interventies.

NH-SV is een samenwerkingsverband van 32 gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie binnen de eenheid Noord-Holland.

Download het magazine in de kennisbank van NH-SV

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan