Direct naar content

Whitepaper over sociaal-emotioneel functioneren van mensen met LVB

De specialistenpool van MEE Zuid-Holland Noord heeft een whitepaper gepubliceerd over het sociaal-emotioneel functioneren van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Beschrijving

Het whitepaper beschrijft een eerste kennismaking met het begrip sociaal-emotioneel functioneren. En dan hoe de ontwikkeling daarvan verloopt bij mensen met een LVB. Er worden praktische voorbeelden en casussen gegeven, en hoe om te gaan met mensen met een LVB.

Ook worden de sterke kanten van deze groep beschreven. Ze hebben niet alleen beperkingen maar zijn ook vriendelijk, behulpzaam, eerlijk en direct. Ze zijn bereid hard te werken en kunnen zich goed richten op één taak. MEE zegt dat het belangrijk is om in de ondersteuning je te richten op juist de sterke kanten van de LVB’er.

Omdat ze zich vaak goed kunnen presenteren en verbaal sterk zijn, wordt de beperking niet altijd gezien, stelt MEE. Daardoor kan de LVB’er overvraagd worden en dat zorgt voor problemen. “Kennis van het emotioneel en sociaal functioneren van mensen met een LVB is daarom belangrijk voor alle professionals in het sociaal domein”, zegt de specialistenpool van MEE daarom.

Organisatie

Specialistenpool MEE Zuid-Holland Noord.

Het whitepaper kun je op de site van MEE downloaden

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan