Direct naar content
3 januari 2022Wapens en jongeren

Campagne tegen wapenbezit en voor talentontwikkeling jongeren

Drie jongeren hebben een masterclass gewonnen bij de winactie van de campagne You Choose: show skills not knives! De campagne richt zich vooral op jongeren die een toekomst zonder drillrap, wapenbezit en criminaliteit willen.

De politie en de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velzen willen met de campagne jongeren motiveren om wapenbezit te vermijden en zich te richten op hun talenten. Het doel van de campagne is drieledig:

  • jongeren ervan bewust maken dat het dragen van een wapen niet normaal is
  • docenten en ouders ervan bewust maken dat jongeren steeds vaker een wapen dragen of gebruiken
  • zorgen voor gedragsverandering onder jongeren

Jongeren stuurden een video in waarin ze hun talenten konden tonen. De drie winnaars krijgen een masterclass ter waarde van 500, 250 en 100 euro om hun talent verder te ontwikkelen. De nummer één is Zyad Idrissi, een 13-jarige rapper uit Beverwijk. Op de tweede plek eindigde Britt Sanders. Deze 11-jarige Heemskerkse creatieveling knapt nu al stoeltjes op en maakt er kunstwerkjes van. De derde winnaar is Anfernee Oort. Dit is een 18-jarige freerunner uit Beverwijk.

Bron: Haarlems Dagblad – Jongeren in actie tegen wapenbezit: rapper, kunstenares en freerunner winnen You Choose

Meer lokale campagnes vind je in de Wapens en Jongeren toolbox van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan