Direct naar content
5 september 202212-minners, Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen, LVB jongeren en criminaliteit

De do’s en don’ts vertalen naar de praktijk

Hoe stop je de ingroei van jongeren in de georganiseerde criminaliteit? Wat doe je, of juist niet? Het CCV helpt je bij de praktische vertaling van de kennis uit het onderzoek ‘Do or Don’t’ van Bureau Beke over de ingroeimechanismen en rekruteringsprocessen van jongeren in de georganiseerde criminaliteit.

De uitkomsten uit het onderzoek vertaalde het CCV naar een kenniskaart. Of bekijk hieronder de korte animatie. Wil je met de uitkomsten concreet aan de slag en een vliegende start maken met de aanpak in jouw gemeente? Dankzij subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid kan het CCV tot het einde van dit jaar een aantal gemeenten hierbij ondersteunen.

Ingroeimechanismen en rekruteringsprocessen

Nicole Langeveld, CCV-jeugdadviseur vertelt over wat het CCV biedt: “We maken een beknopte analyse: wat is er aan de hand, wat zien we, is er sprake van ingroeimechanismen en rekruteringsprocessen en wat is daaraan te doen? We kijken samen ook naar mogelijke interventies die in jouw gemeente passend zijn om jongeren uit de georganiseerde criminaliteit te houden of te voorkomen dat ze daarin doorgroeien. Het doel van de analyse is om inzicht te krijgen in de witte vlekken als het gaat om de beschermende en risicofactoren van ingroei en doorgroei van jongeren in de georganiseerde criminaliteit. De uitkomsten van de analyse bespreken we met elkaar. Daarin doen we natuurlijk een aantal aanbevelingen.”

Een goede start maken met een analyse is vaak een lastig proces. Ook heb je interventies nodig en veel professionals vinden het fijn om hier wat hulp bij te krijgen en stappen te zetten. Spreekt dit je aan en wil je snel aan de slag? Mail naar jeugd(at)hetccv.nl en we plannen een afspraak in.

Bekijk de animatie  over het onderzoek:

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan