Direct naar content
26 april 2022Cybercrime

Framed waarschuwt leerlingen voor cybercrime

Jongeren hebben vaak geen idee wat er online precies strafbaar is. Mede daarom stijgt het aantal jonge cybercrimedaders de afgelopen jaren. Met de introductie van het lesprogramma Framed wil de politie leerlingen online bewuster maken en cybercrime voorkomen.

Wat is Framed?

Framed is een mobiele game die leerlingen op hun smartphone spelen. Het verhaal speelt zich af op school. De mysterieuze leerling Anne daagt leerlingen via social media uit tot het maken van moeilijke keuzes met als resultaat inzicht in verschillende cyberdelicten. Docenten krijgen ondersteuning in de vorm van een lesbrief en een presentatie. Framed kan dankzij een subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid kosteloos aan scholen worden aangeboden. De game en het lesprogramma zijn ontwikkeld en getest in samenwerking met diverse partners uit het onderwijsveld en enkele scholen.

Waar sluit Framed op aan?

Framed sluit prima aan bij vakken zoals: maatschappijleer, burgerschap, informatica, techniek en Nederlands. Daarnaast is het een ideale game voor tijdens een mentorles. Met Framed kunnen scholen ook alvast werken aan het onderwijs van de toekomst vanuit het nieuwe curriculumvoorstel van curriculum.nu. Na het spelen van Framed zijn de leerlingen digitaal weerbaarder en bewuster in hun burgerschap.

Meer informatie

Framed is een project van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan