Direct naar content
24 maart 2023Cybercrime, Jeugdcriminaliteit

Gemeente Zaanstad wil jongeren digitaal weerbaar maken tegen criminaliteit

De gemeente Zaanstad heeft een campagne ontwikkeld om jongeren digitaal weerbaar te maken tegen criminaliteit. In de korte video van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) zie je hoe ze dat doen.

“Met het project Digitale leefomgeving willen we jongeren informeren over de gevaren van criminaliteit,” zegt Vincent van der Horst. Hij is als communicatieadviseur betrokken bij dit project. “Het project is belangrijk, omdat we steeds meer zien dat jongeren benaderd worden via social media om criminele klussen te doen,” voegt Liande Visscher, programma manager Preventie met Gezag, toe. Via social media kanalen zijn er heel veel jongeren bereikt. Jongeren bij je houden, blijkt lastiger.

Bekijk de video

Meer video’s volgen

Deze video is de eerste van een serie van 3 over initiatieven om jongeren uit de georganiseerde criminaliteit te houden. Binnenkort volgen video’s van Amsterdam en Rotterdam.

Online toolbox

Ben je op zoek naar interventies, achtergrondinformatie en onderzoeken om jongeren in jouw gemeente uit de georganiseerde criminaliteit te houden? Bezoek dan ook de online toolbox Jongeren en georganiseerde criminaliteit.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan