Direct naar content
6 mei 2024Jeugdgroepen

Gezocht: voorbeelden plannen van aanpak 7-stappenmodel

Vorige zomer werd het herijkte 7-stappenmodel gelanceerd. Sinds die tijd hebben maar liefst 1050 professionals uit veiligheid, sociaal en zorgdomein en ook uit het onderwijsveld de handreiking gedownload. Uit evaluatievragen die zij beantwoordden, blijkt dat zij behoefte hebben aan goede voorbeelden van anderen om van elkaar te leren.

Het CCV-Jeugdteam krijgt regelmatig vragen van professionals over het 7-stappenmodel. Frannie Herder, adviseur jeugdcriminaliteit vertelt: “Ik ben blij met alle vragen die we binnenkrijgen, onder andere via de mail. Dat geeft ons een goed beeld waar professionals vragen over hebben. Naast vragen over privacy en gegevensdeling, willen zij graag leren van voorbeelden van anderen. Zij bekijken en gebruiken bijvoorbeeld graag beleidsplannen, plannen van aanpak 7-stappenmodel of een plan van aanpak op een groep. Ook zijn ze nieuwsgierig naar voorbeelden van aangepaste modelconvenanten van gemeenten, of convenanten waar bijvoorbeeld de vroegsignalering in is betrokken. We hebben al enkele voorbeelden, maar zouden er graag meer kunnen delen en verspreiden.”

Oproep: deel je voorbeelden

De oproep van Herder is dan ook heel eenvoudig: werk je met het 7-stappenmodel en heb je voorbeelden van plannen of andere documenten, deel deze met het CCV! Herder: “Waar nodig en gewenst anonimiseren we de voorbeelden zodat deze niet terug zijn te herleiden naar specifieke situaties of zelfs gemeenten. Jouw voorbeeld helpt anderen weer goed op weg en zo hoeft niet iedereen zelf het wiel uit te vinden. En daarmee dragen we allemaal een steentje bij aan het voorkomen van (zware) jeugdcriminaliteit.”

Heb je voorbeelden die je wilt delen, of het nu een beleidsplan, plan van aanpak, convenant of misschien zelfs een casusbeschrijving is, of iets anders, je helpt er anderen mee! Mail naar jeugd@hetccv.nl. Het CCV-Jeugdteam neemt vervolgens contact met je op om afspraken te maken over hoe jouw voorbeeld gedeeld mag en kan worden.

Op dinsdag 25 juni organiseert het CCV een webinar over privacy en gegevensverwerking bij de aanpak van jeugdcriminaliteit. Binnenkort kun je je daarvoor aanmelden. Houd de nieuwsbrief, onze social media of deze website in de gaten voor meer nieuws hierover.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan