Direct naar content
6 mei 2024Cybercrime

Kom erachter wat de re-BOOTCMP voor jouw gemeente kan betekenen

re_B00TCMP is een van de succesvolle interventies van de cyberwegenkaart Jeugd. De eerste editie vond plaats in 2021, waarna het van City Deal pilot is uitgegroeid tot een interventie in alle regio’s van Nederland. Maar wat maakt dit programma zo belangrijk voor jouw gemeente?

Het initiatief is door het COPS (Cyber Offender Prevention Squad) van de Nationale Politie speciaal ontworpen om jongeren te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om hun passie voor IT op een ethische en verantwoorde manier te benutten. Ze informeren jongeren over de grenzeloze mogelijkheden van het internet, terwijl ze tegelijkertijd de noodzaak benadrukken van ethisch gedrag en respect voor online grenzen. In een tijdperk waarin IT-vaardigheden onmisbaar zijn en waarin er een ernstig tekort aan IT-talent dreigt te komen, kunnen de jongeren dankzij het programma van re_B00TCMP hun carrièremogelijkheden verkennen.

Indien een jongere voldoet aan een online assessment, ontvangt hij of zij een uitnodiging voor de re_B00TCMP. Dit dagvullende event wordt gehouden op een inspirerende locatie (denk aan een voetbalstadion) en biedt een gevarieerd programma voor zowel jongeren als ouders/verzorgers en docenten. Gastsprekers, waaronder politiefunctionarissen, specialisten uit de cybersecurity- en gamingindustrie, ervaringsdeskundigen en ethisch hackers, delen hun kennis en ervaringen. Het event wordt afgesloten met een spannende hackchallenge, waarbij prijzen te winnen zijn.

Ouders/verzorgers en docenten van de jongeren hebben een belangrijke rol. Zij leren over de positieve effecten van ethisch hacken, krijgen tools om in gesprek te gaan met hun kinderen om zicht te krijgen op wat zij online doen en om hun kinderen uitdaging te blijven bieden. Belangrijk hierbij is waardering voor hun talent. Speciaal voor ouders en verzorgers zijn tips en trucs verzameld voor na de re_B00TCMP. Zo zijn er verschillende lokale initiatieven zoals hackerspaces, zomerkampen en tech-festivals. Ook kunnen ouders samen met hun kinderen cursussen volgen.

re_B00TCMP biedt jongeren niet alleen een podium voor hun IT-talent, maar zorgt ook voor de ontwikkeling van ethisch bewustzijn online. Door deel te nemen aan dit programma, investeert jouw gemeente niet alleen in de toekomst van deze jongeren, maar ook in de veiligheid en het welzijn van de digitale samenleving als geheel.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan