Direct naar content
3 mei 2022Cybercrime, Jeugdcriminaliteit, Wapens en jongeren

TV-programma over jongeren en cyberveiligheid, wapens en criminaliteit

Maken jongeren wel de beste keuzes voor een gezonde, veilige en eerlijke toekomst? In het tv-programma De Publieke Tribune brengt Coen Verbraak (foto) de wereld van jongeren in de knel samen met die van verantwoordelijke politici. In de serie komen onderwerpen aan bod zoals online veiligheid, wapens en criminaliteit.

De Publieke Tribune is sinds 1 mei iedere zondag te zien om 22.40 uur op NPO 2. Op 8 mei is het onderwerp ‘Twee Gezichten van Social Media’. Social media hebben ons leven verrijkt, nieuwe werelden geopend en ons efficiënter gemaakt. Maar social media hebben ook schaduwkanten: ze kunnen leiden tot een verwrongen wereldbeeld, tot verslaving en tot onzekerheid. Op het Albeda College in Rotterdam gaan jongeren, docenten en ouders in gesprek met Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Digitalisering. Hoe kan zij de online wereld veiliger maken?

Wapens en jongeren

Op 15 mei gaat de uitzending over opgroeien tussen messen. Het aantal steekincidenten waarbij jongeren betrokken zijn, als dader en als slachtoffer, is schrikbarend hoog. Hoe komt het dat steeds meer jongeren met wapens rondlopen? Op een middelbare school in Arnhem gaan jongeren, ouders en hulpverleners in gesprek met Dilan Yeşilgöz-Zegerius, minister van Veiligheid en Justitie en met burgemeester Ahmed Marcouch.

Snel geld

Op 29 mei staat criminaliteit centraal. Snel geld, status en erbij willen horen verleidt jongeren tot criminaliteit. Ruim een derde van de veroordeelde jongeren gaat binnen 2 jaar weer de fout in en dat aantal neemt toe. Hoe zorg je ervoor dat jongeren die uit de gevangenis komen niet meer terugvallen in hun oude gewoontes? En op hoeveel nieuwe kansen heb je als mens eigenlijk recht? Jongeren, ouders en hulpverleners gaan hierover in gesprek met Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming.

Bron: Human

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan