Direct naar content
16 maart 2022School en veiligheid

Verkenningssessie: Sámen zorgen voor een veilige schoolomgeving

Wat doe je als beleidsambtenaar als je hoort dat jongeren steeds brutaler zijn en op school steeds lastiger op hun gedrag zijn aan te spreken? Dit vraagstuk raakt zowel de school als de gemeente. Want school is één van de plekken waar je (nog) invloed op jongeren kunt uitoefenen.

Samen optrekken bij zo’n onderwerp klinkt vanzelfsprekend. Maar als je als gemeente alleen af en toe samenwerkt met scholen, waar begin je dan? Kom naar de online verkenningssessie op donderdag 14 april.

Ben je op zoek naar ervaringen, tips en tricks hoe je als gemeente scholen kunt betrekken? Of werk je op een school en wil je graag contact met gemeenten over veiligheid? Kom dan naar de verkenningssessie over samenwerking tussen scholen en gemeenten.

Op donderdag 14 april van 15.30-16.30 uur organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in samenwerking met Stichting School en veiligheid deze verkenningssessie waarin professionals uit 2 verschillende domeinen (gemeente en onderwijs) hun ervaringen kunnen delen.

Dit is de tweede bijeenkomst die het CCV organiseert in samenwerking met de Stichting School en Veiligheid. Nieuwsbriefabonnees van de wegwijzerjeugdenveiligheid.nl kregen begin maart de primeur en mochten zich als eerste inschrijven. Binnen een paar uur na het verschijnen van de nieuwsbrief was de bijeenkomst al volgeboekt. Vandaar dat  een tweede bijeenkomst wordt georganiseerd.

Programma

Tijdens deze verkenningssessie krijg je eerst een korte uiteenzetting van de wettelijke kaders. Hoe zit dit ook alweer? Wie is waar verantwoordelijk voor? Vervolgens deelt Jan Stuart van de gemeente Apeldoorn hun best practice. In kleine online groepjes ga je aan de hand van een stappenplan de eerste basis leggen voor een duurzame(re) samenwerking. Als laatste wordt kort teruggekeken op het proces: waar is ruimte voor verbetering op landelijk niveau. Mochten er (onoplosbare) vragen blijven liggen, dan leggen het CCV en de Stichting School en Veiligheid dit terug bij de beleidsmakers van de Rijksoverheid.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten die werken op de thema’s jeugd, onderwijs of openbare orde en veiligheid én die nog geen uitgebreide samenwerking hebben met scholen. Ook professionals werkzaam in het onderwijsdomein (middelbare scholen en mbo’s) zijn welkom. Denk aan coördinatoren van onder- of bovenbouw of zorgcoördinatoren.  Ook schoolagenten zijn welkom.

Wanneer en waar?

De bijeenkomst is online op donderdag 14 april  van 15.30 tot 16.30 uur. Behoor je tot de doelgroep, dan ontvang je na inschrijving uiterlijk een dag voor de bijeenkomst een link naar de online vergadering. Reserveer na je inschrijving dus meteen even zelf de tijd in je agenda. Zo kun je deze sessie niet vergeten.

Deelname

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst, toch is hij niet vrijblijvend. Bij inschrijving rekent de organisatie op je digitale komst. Ben je onverhoopt verhinderd dan wordt ervan uitgegaan dat een collega jouw plaats inneemt. Het CCV en de Stichting School & Veiligheid investeren voorbereidingstijd en organisatiekracht om deze bijeenkomst mogelijk te maken en rekenen dan ook op je deelname.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op surveymonkey.com

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan