Direct naar content

E-book: 4 sleutels voor een succesvolle aanpak jeugdgroepen

Hoe geef je de aanpak van jeugdgroepen concreet vorm? Als regisseur Jeugd in jouw gemeente sta je voor de uitdaging om, gesteund door een bestuurlijke opdracht, alle partners op een lijn te brengen, actief te sturen op (de uitvoering van) het plan van aanpak en samen resultaten te boeken. Dit e-book helpt je bij de praktische invulling van deze belangrijke taak.

Ook voor andere partners in de aanpak van jeugdgroepen is dit e-book interessant. Ben je bijvoorbeeld wijkagent, operationeel specialist Jeugd, jongerenwerker, vanuit het sociaal domein van de gemeente betrokken bij de aanpak? Dan is dit e-book zeker de moeite waard.

4 sleutels

Aan de hand van 4 gebieden, we noemen ze ‘sleutels’, helpen we je op weg: lokaal leiderschap, informatie en analyse, aanpakken en uitvoeren, monitoren en evalueren. We noemen het sleutels omdat ze je de toegang bieden naar een goed resultaat op de afzonderlijke onderdelen. Na een introductie kent elke sleutel dezelfde opbouw: waar begin je, wie en wat heb je nodig, succesfactoren en tips. Bovendien bevat elke sleutel een checklist, waarmee je kunt zien hoe jij en jouw gemeente er op dat onderdeel voor staan. Het geeft aan wat goed gaat, wat beter kan of wat er nog ontbreekt.

Komt de aanpak jeugdgroepen moeizaam van de grond, verloopt de samenwerking anders dan je verwachtte of hoopte of heb je vragen over specifieke onderdelen van de aanpak? Trek dan op tijd aan de bel. We zijn er voor jou dus bel of mail. Elke vraag, hoe groot of klein, lastig of eenvoudig, beantwoorden we graag. Ook je opmerkingen, suggesties en voorbeelden horen we natuurlijk graag.

Ga meteen aan de slag en download het e-book

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan