Direct naar content

E-book: Back to school – samenwerken in het belang van het kind

Wat doe je als alle seinen rond een basisschoolleerling op rood staan? Verschillende jeugd- en veiligheidscoördinatoren vinden het lastig om in zo’n situatie effectief te handelen. Want hoe betrek je de school bij de aanpak? Of hoe betrek je ze nog eerder bij het opstellen van beleid en de uitvoering ervan? Een goede samenwerking met scholen zorgt ervoor dat signalen, die duiden op een ongezonde situatie voor een kind, nog beter kunnen worden doorgezet en opgepakt. Dit e-book geeft je daar handvatten voor.

Tips uit theorie en praktijk

In dit e-book geeft het CCV je enkele tips die ze ophaalden uit theorie en praktijk. Zodat je net iets beter toegerust de school binnenloopt. Het e-book bevat handige formats, overzichtelijke modellen om de stof levend te maken en verwijst naar praktijkvoorbeelden.

Opbouw e-book

Elke hoofdstuk kent dezelfde opbouw. Na de inleiding volgt ‘Dit is op orde…’ waarin de gewenste resultaten staan benoemd. ‘Zo doe je dat…’ legt uit hoe je verder werkt om tot ‘Het resultaat…’ te komen dat je wilt bereiken. Bij ‘Succesfactoren’ lees je tips voor een succesvolle uitvoering van je acties. Het e-book is geen blauwdruk voor je werkproces; het moet vooral een inspiratiebron zijn en verwijst veelvuldig naar verdiepende informatie.

Heb je na het lezen van het e-book suggesties, voorbeelden, vragen of opmerkingen? We horen ze graag, dus neem vooral contact op.

Download het e-book

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan