Direct naar content

Jongeren en messencriminaliteit

De geregistreerde jeugdcriminaliteit daalt al jaren. Maar de bezorgdheid over normalisering en verheerlijking van wapengebruik onder jongeren neemt toe. Dr. Kees van Overveld schreef er 2 artikelen over en geeft aanbevelingen voor een oplossing.

In het eerste artikel over jongeren en messencriminaliteit verkent Van Overveld de problematiek en zet hij de belangrijkste zaken op een rij. De informatie is vooral bedoeld voor leraren in de bovenbouw van het basisonderwijs en voor leraren in het voortgezet onderwijs.

In het tweede artikel benadert Van Overveld het probleem vanuit de positie van de school. Welke preventieve acties kan de school uitvoeren, liefst in samenwerking met professionals uit andere organisaties. Hij geeft 10 aanbevelingen die kunnen bijdragen aan een vermindering van het probleem. Sommige van de aanbevelingen zijn overzichtelijk en op korte termijn uit te voeren, andere zijn complex en hebben hun effect wellicht pas over een paar jaar. Hoe dan ook, het is tijd voor actie volgens Van Overveld.

Jongeren en messencriminaliteit, deel 1

Naar publicatie

Jongeren en messencriminaliteit, deel 2

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan