Direct naar content

Kom me horen

11 levensverhalen van delinquente jongeren met een LVB. Dit is een mooi naslagwerk waarmee je je beter leert verplaatsen in delinquente jongeren met een LVB. Met deze inzichten in je achterhoofd leer je als professional hoe je het beste invloed kunt uitoefenen op jongeren met een lvb: hoe kun je deze kwetsbare jongeren helpen met het bieden van een aansprekend alternatief voor een crimineel bestaan?

Met statistisch onderzoek kun je achterhalen wat in het algemeen speelt bij jongeren die kampen met een LVB en die in aanraking komen met politie en justitie. Tegelijkertijd is het belangrijk oog te blijven houden voor het individu. Door je te vereenzelvigen met die persoon als mens kun je tot een vollediger begrip te komen.

Om die reden hebben de auteurs van dit boekje een aantal jongeren gevraagd te vertellen over hun levensloop. Ze hebben hen gevraagd naar kantelmomenten in hun leven, hun criminele carrière, hun ervaringen met hulpverlening en hun eigen droombeeld van de toekomst. Daarbij lieten ze alle ruimte voor interpretaties van de jongeren zelf. Hoe geven ze zelf betekenis aan iets, bijvoorbeeld aan een criminele daad? Waar hechten zij waarde aan, zoals aan dure merkkleding als statussymbool? Of hoe hebben zij zelf iets beleefd, zoals de inzet van hulpverleners?

Kom me horen

Naar publicatie

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan