Direct naar content

Hack_Right

Steeds meer criminaliteit is online. De gelegenheid voor het plegen van online delicten neemt toe en tegelijkertijd zijn jongeren zich minder bewust van zowel de strafbaarheid als de gevolgen van hun handelen.

Hack_Right is een alternatief of een aanvullend straftraject voor jonge cyberdaders. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar (uitzonderingen tot 30 jaar) die voor het eerst veroordeeld worden voor een cyberdelict én dit delict (deels) bekennen, komen voor Hack_Right in aanmerking. Binnen Hack_Right werken publieke en private partijen gericht op ICT of met een ICT-afdeling samen aan het voorkomen van recidive en het behouden van het talent van jonge cyberdaders.

Over Hack_Right

Vraag het CCV

Ben je op zoek naar andere of meer voorbeelden van cyberprojecten? Kijk dan ook eens in de database met lokale cyberprojecten op de website van het CCV. Hier vind je cyberprojecten die gemeenten en samenwerkingsverbanden afgelopen jaren ontwikkelden. Vink in de doelgroepenfilter links op de pagina ‘jongeren’ aan, dan krijg je de projecten die hierop gericht zijn.

Vragen over deze aanpak?

Vraag je je af hoe je interventies kiest die passen bij de situatie in jouw gemeente, wijk of buurt? Collega Nicole Langeveld helpt je graag op weg.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan