Direct naar content

Kick project Breda

Kick biedt jongeren via sport en het samenzijn in een groep een dagbesteding. Deze dagbesteding geeft structuur en kansen om met gedrag te experimenteren en van leeftijdgenoten te leren. Dit activeert en motiveert de jongeren, met als doel het vinden van een opleiding of werk. De dagtrainingen zijn in groepsverband.

De dagtraining Kick is onderdeel van de bredere Stichting KICK Breda. Deze beschrijving gaat specifiek over de dagtraining Kick. Stichting Kick is in 2003 opgericht door Ad Verhulst. In zijn werk als jeugdreclasseerder zag hij dat er in Breda onvoldoende mogelijkheden waren om risicovolle jongeren zonder opleiding of werk een dagbesteding te geven. De achterliggende gedachte is dat een jongere niet kan werken aan een toekomst zonder (zicht op) een opleiding, werk of dagbesteding.

Kick verbindt jongeren die bij andere instanties uitvallen. Kick werkt laagdrempelig en outreachend en sluit aan bij de belevingswereld van jongeren. Het sportelement is niet uniek, maar kan wel zorgen dat jongeren sámen iets opbouwen.

Over Kick project Breda

Vragen over deze aanpak?

Vraag je je af hoe je interventies kiest die passen bij de situatie in jouw gemeente, wijk of buurt? Collega Nicole Langeveld helpt je graag op weg.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan