Direct naar content
8 februari 2022Jeugdcriminaliteit

Aantal overvallen op bedrijven neemt weer toe

“Met een simpele overval kun je opklimmen binnen een criminele groep, dat werkt statusverhogend en kan snel en makkelijk.” Dit zegt Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in reactie op de vele overvallen de laatste weken in Utrecht. Veel verdachten zijn tieners.

De teller van het aantal overvallen op bedrijven staat in minder dan een maand tijd op 6. In december vonden er geen overvallen plaats. Stijging van het aantal overvallen van de laatste weken komt volgens de politie omdat steeds meer opengaat. “De samenleving draait weer bijna volledig, dat impliceert ook een terugkeer naar het normale criminaliteitsbeeld”, zegt woordvoerder Wim Hoonhout van de politie Midden-Nederland. “De reeks overvallen waar we nu mee geconfronteerd worden past in dat beeld.”

Alert

De politie en het CCV roepen bedrijven op om extra op te letten. “Voor corona waren er veel meer overvallen. Maar inmiddels zijn we weer extra alert en wijzen we onder meer het bedrijfsleven en gemeenten op de mogelijke terugkeer van ‘oude criminaliteit’”, zegt Voetee.

Bron: Gelderlander – Waarom jonge overvallers plotseling weer volop toeslaan in Utrecht

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan