Direct naar content
15 februari 2022Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen

Bilal (14) wil via kickboksles kinderen van de straat halen

De 14-jarige Bilal El Otmani is een druk baasje. Elke dag geeft de Amsterdamse tiener in de sportschool van zijn vader goedkope kickbokslessen aan kinderen vanaf 5 tot 15 jaar. Hij hoopt met de lessen zijn leeftijdsgenoten van de bank en straat te halen.

Sinds afgelopen oktober geeft Bilal les onder de naam Padsforkids. Hij kwam op het idee toen hij een keer een kickboksles van zijn vader overnam. Hij vond het leuk en wilde vaker lesgeven. Doordat een groepsles van een uur slechts 5 euro per persoon kost, denkt Bilal dat het voor veel kinderen toegankelijk is.

Hangjongeren

De tiener hoopt dat door zijn lessen kinderen actiever worden: “Ik vind dat ik te veel hangjongeren zie en dat er te veel jongens zijn die de hele dag zitten te gamen en dat is natuurlijk niet goed. Dus ik dacht: waarom laat ik ze niet fit worden?”

Bilal wil later de sportschool van zijn vader over te nemen. Ook op het gebied van kickboksen wil hij zijn vader, Nourdin El Otmani, achterna. Hij is 7 keer wereldkampioen kickboksen: “Ik ga natuurlijk voor de 10.”

Bron: AT 5 – Bilal (14) houdt jongeren van de straat met kickbokslessen

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan