Direct naar content
14 juli 2022Cybercrime, School en veiligheid

‘Cyberrijbewijs wordt beschikbaar voor alle scholen in het basisonderwijs’

Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid wil het vorig jaar aangekondigde cyberrijbewijsproject beschikbaar stellen aan alle basisscholen. Het doel van het project is voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van cybercrime.

Dat laat de minister weten in de Kamerbrief ‘Integrale aanpak online fraude’ van 8 juli.

Momenteel wordt de pilot cyberrijbewijs uitgevoerd op 15 scholen, verspreid over 4 gemeenten. De pilot is gestart om daderschap en slachtofferschap in het digitale domein te voorkomen. Het project richt zich op kinderen van groep 7 en 8. Zij worden onderwezen over verschillende vormen van online criminaliteit, waaronder online fraude. “Na de pilotfase wordt het cyberrijbewijs beschikbaar voor alle scholen in het basisonderwijs, waarbij het programma wordt aangeboden via verschillende onderwijsplatforms”, schrijft minister Yeşilgöz-Zegerius in de Kamerbrief.

Wanneer het project beschikbaar komt voor alle Nederlandse basisscholen, is nog niet bekend.

In het dossier Cybercrime vind je praktische aanwijzingen voor een vliegende start met de aanpak van cybercrime in jouw gemeente. Lees er meer over de verschijningsvormen van cybercrime, wie heeft welke rol in de aanpak van cybercrime en wat zijn de straffen voor de verschillende vormen van cybercrime?

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan