Direct naar content
15 april 2022Veiligheid en zorg

Website ditisjeugdzorg.nl voor gemeenteraadsleden

Jeugdzorg Nederland heeft een website gemaakt voor gemeenteraadsleden over jeugdzorg. Hoe zit de jeugdzorg in elkaar, wat is de bedoeling van de Jeugdwet en hoe wordt jeugdzorg ingekocht? Op deze en vele andere vragen over jeugdzorg geeft de website antwoord.

Hans Spigt, voorzitter van Jeugdzorg Nederland, tevens oud-raadslid en oud-wethouder: “Raadsleden zijn net geïnstalleerd en de portefeuilles verdeeld. Dit is het moment voor raadsleden om zich in te lezen in het veelomvattende dossier jeugdzorg. Met ditisjeugdzorg.nl helpen we ze een eind op weg. Maar uiteindelijk gaat het erom de lokale context en de specifieke knelpunten in de eigen gemeente te kennen, om die vervolgens ook aan te kunnen pakken.”

De informatie op de website daagt raadsleden uit om op onderzoek uit te gaan en vragen stellen over het jeugdbeleid in de eigen gemeente.

Bron: jeugdzorgnederland.nl

Het CCV-Jeugdteam biedt trainingen en workshops op maat. We geloven in de kracht van samenwerken tussen de domeinen veiligheid, sociaal en zorg. Maar samenwerken blijkt in de praktijk een flinke uitdaging: daar moet je met elkaar continue aan werken. Het Jeugdteam faciliteert, begeleidt en stimuleert daarbij.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan