Direct naar content
21 februari 2022Wapens en jongeren

Diverse incidenten met jongeren en wapens

Bij diverse incidenten vorige week zijn jongeren aangehouden met wapens op zak. Zo werden in Spijkernisse 8 jongeren aangehouden na een ruzie, waarbij machetes en messen werden gebruikt. In Tilburg werden 2 jongens van 15 en 17 jaar opgepakt voor straatroven waarbij ze een wapen gebruikten.

De ruzie in Spijkernisse was donderdagavond in de wijk Groenewoud. Een jeugdagent was zelf net met een medewerker van de gemeente Nissewaard brieven en flyers aan het uitdelen om messengeweld onder jongeren aan te pakken.

Messengeweld

“Bij het laatste adres stuitten wij op een incident dat net gaande was. Hierbij werden grote machetes en messen gebruikt”, gaf de agent online aan. Het wonderlijke hierbij was dat we even daarvoor net een brief hadden uitgereikt aan de ouders van 1 van de aangehouden verdachten.”

De straatroof in Tilburg was woensdag in het Spoorpark. Hier zou een 14-jarige jongen beroofd zijn van persoonlijke spullen, mogelijk onder bedreiging van een vuurwapen. Het vermoeden bestond dat het slachtoffer zijn aanvallers zou kennen. Later bleek dat er nog een tweede 14-jarig slachtoffer was. Dankzij onderzoek van de recherche werden vrijdag de 2 verdachten aangehouden.

Bronnen: Albrandswaards Dagblad – Acht arrestaties na gewapende ruzie tussen jongeren in Groenewoud en Politie.nl – Twee jonge verdachten aangehouden voor straatroof

Wapengeweld bij jongeren voorkomen?

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan