Direct naar content
4 februari 2022Wapens en jongeren

Eerste boetes uitgedeeld aan ouders van jongens met mes

Tot nu toe hebben 2 Rotterdamse ouders, waarvan de jongeren na een waarschuwing opnieuw werden aangetroffen met een mes op zak, een boete gekregen. Het gaat om 2 jongens van 17 jaar. Bijna 1 jaar geleden besloot burgemeester Ahmed Aboutaleb na meerdere steekpartijen, waarbij jongeren betrokken waren, een dwangsom in te voeren. De burgemeester wil zo het messengeweld tegengaan.

“De dwangsom is een stok achter de deur om te voorkomen dat jongeren de overtreding nogmaals begaan. Als de overtreding nog een keer wordt gepleegd, wordt de dwangsom verbeurd. De dwangsom is een financiële prikkel om jongeren en hun ouders te bewegen hun verantwoordelijkheid te nemen”, legde hij bij de invoering uit.

Hoge geldboete

Als een jongere voor de 2e keer wordt betrapt met een mes, dan moet er worden betaald. De boete is € 2.500 om ervoor te zorgen dat de prikkel een afschrikwekkende werking heeft. Het aantal steekpartijen is na een jarenlange stijging aan het stabiliseren, alleen zijn de incidenten volgens Aboutaleb “te veel, te vaak en te ernstig”, zo stelde hij.

Bron: Limburger – Ouders van kinderen met mes krijgen voor het eerst boetes

Meer weten over het aanpakken van jongeren met messen?

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan