Direct naar content
24 februari 2023Jeugdcriminaliteit

NJi publiceert Magazine Jeugdcriminaliteit – Lessen uit de praktijk

In het digitale magazine Jeugdcriminaliteit – Lessen uit de praktijk deelt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) 7 lessen. Professionals uit verschillende vakgebieden, zoals veiligheid, onderwijs of het sociaal domein, kijken met verschillende brillen naar jeugdcriminaliteit. Dat maakt samenwerking soms zo lastig.

Deze lessen kunnen helpen om samen te werken aan een veilige omgeving voor kinderen en jongeren. De professionals die aan het woord komen werken dagelijks met kinderen en jongeren, en zoeken daarin de samenwerking op. We hopen dat hun verhalen laten zien wat er mogelijk is, en nieuwe ideeën geven om zelf mee aan de slag te gaan.

Daarnaast vind je in dit magazine ook tips voor hulpverleners, van ervaringsdeskundige Berry, praktische adviezen en handvatten, te gebruiken om jouw eigen praktijk weer een beetje beter te maken.

Meer vertrouwen

CCV-adviseur Jeugd Nicole Langeveld: “Het NJi heeft een mooi online magazine over jeugdcriminaliteit gemaakt. Hierin komt duidelijk naar voren dat veiligheid en zorg onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zeker bij de aanpak van jeugdcriminaliteit. Professionals kunnen daarbij belangrijke sleutelfiguren zijn voor jongeren die afglijden naar de criminaliteit, maar ook juist voor de jongeren die eruit willen stappen. Robby Roks zegt in dit magazine dat de uitdagingen van nu niet heel anders zijn dan die van vroeger. Vroeger had je ook rivaliserende groepen jongeren. Hij geeft de boodschap mee om te vertrouwen op je professionaliteit. En je onderwijshart of pedagogische hart te volgen. Ik sluit me daarbij aan. We mogen als professional meer vertrouwen in onszelf hebben! Dat start door elkaar écht te leren kennen, want dat zorgt voor meer vertrouwen in de samenwerking én in elkaar.”

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan