Direct naar content
3 augustus 2023Jeugdcriminaliteit

Leefbaar Rotterdam wil criminele jeugd omvormen tot ondernemers

Leefbaar Rotterdam wil met een training genaamd ‘Nieuwe Ondernemers’ de jeugd weerhouden van de drugscriminelen in Rotterdam-Zuid en hen helpen een legale manier te vinden om geld te verdienen. Het project is uitgeprobeerd in de jeugdgevangenis in Spijkenisse en heeft daar volgens Leefbaar Rotterdam goede resultaten opgeleverd.

Het project De Nieuwe Ondernemers in Spijkenisse is een initiatief dat sinds 2021 loopt voor criminele jongeren die in de Jeugdgevangenis De Hartelborgt zitten. Deze inrichting biedt ruimte aan 105 criminelen tussen de 12 en 24 jaar. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Ondernemers Federatie Spijkenisse en het Kompas College, dat de jongeren onderwijs en arbeidstoeleiding geeft. Het omvat verschillende modules, zoals persoonlijke ontwikkeling, financiële educatie, marketing en sales.

Veroordeelde drugshandelaren die ‘superslim’ waren in netwerken en handelen op straat, kregen dankzij de training vertrouwen dat ze het ver kunnen brengen als legale ondernemers of verkopers in de bovenwereld. Het programma gaat ervan uit dat tieners geneigd zijn om het illegale pad op te gaan, omdat ze te weinig mogelijkheden voor zichzelf zien, maar volgens de makers van de training hebben straatjongeren juist bijzondere talenten.

Bron: Schiedamsnieuws.nl – ‘Rotterdam wil criminele jeugd omscholen tot ondernemers’

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan