Direct naar content
3 februari 202312-minners, Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen, School en veiligheid

Rotterdams initiatiefvoorstel ‘De Veilige Schoolroute’ tegen drugscriminaliteit

Op zoek naar sociale, maatschappelijke en economische status kiezen jongeren voor het snelle geld van drugscriminaliteit. Ze worden bijvoorbeeld ingezet door criminelen voor het uithalen van drugs uit containers. De veilige schoolroute zorgt dat deze ‘kwetsbare jongeren’ voor, tijdens en na school in een veilige omgeving zijn. Deze veilige omgeving bestaat uit activiteiten rond onderwijs, werk en vrije tijd.

Veilige omgeving

Met dit initiatiefvoorstel hopen VVD, Leefbaar Rotterdam en GroenLinks een antwoord te geven op het snelle geld van de criminaliteit. De gemeente koppelt de jongere aan een begeleider in De Veilige Schoolroute, zo kan men monitoren dat de jongen in een veilige omgeving is en minder vatbaar wordt voor criminelen.

Een omgeving met sociale controle, een dorp in een stad. Zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen zonder geronseld te worden door criminelen. Op deze manier moet bij jongeren het besef indalen: ‘He ik kan ook succesvol zijn en status krijgen zonder criminaliteit.’

Bron: schiedamsnieuws.nl

Het modelconvenant jeugdgroepaanpak regelt de mogelijkheden voor samenwerking en gegevensuitwisseling in de aanpak van een problematische jeugdgroep.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan