Direct naar content
5 augustus 2022Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen, LVB jongeren en criminaliteit

Speciaal project in Arnhem om tieners met drugshandel te laten stoppen

Door een speciaal project in Arnhem komen meer pubers in beeld die zich bewegen in keiharde drugshandel. De politie heeft nu al zicht op bijna 80 jonge drugscriminelen, waarvan de jongste 13 jaar is. Er is landelijk grote belangstelling voor het project.

In Arnhem zijn tieners die volop in cocaïne of xtc dealen al lang geen uitzondering meer. Ze worden geronseld op school, straat, maar ook bijvoorbeeld via social media om even een drugspakketje weg te brengen.

Drugscriminelen

Politiechefs Gideon Zandstra en Frank van Leeuwen zien dat de nieuwe aanpak werkt. “Al 7 maanden doen we aan efficiëntere opsporing en intensieve integrale aandacht voor drugs. Ons doel was om in een jaar tijd 15% meer drugscriminelen jonger dan 23 jaar op te sporen. Dat aantal is al ruimschoots (23%) bereikt”, zeggen ze tegen het AD.

Aanpak drugsverdachte

Per drugsverdachte wordt gekeken welke aanpak het beste werkt om die te laten stoppen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door een stevige begeleiding of door vervolging door justitie.

Bron: Gelderlander – Tieners zitten volop in de drugshandel, politie haalt 13-jarige dealer van straat in Arnhem

Het Jeugdteam van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) biedt trainingen en workshops op maat.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan