Direct naar content
1 november 2022Kindermishandeling, Veiligheid en zorg

38% hermeldingen bij Veilig Thuis

Veilig Thuis ontving in de eerste 6 maanden van dit jaar 38% hermeldingen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat zijn meldingen over personen die al eerder bekend waren bij Veilig Thuis, maar waar de betrokkenheid op dat moment al afgelopen was. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

Het aantal hermeldingen verschilt tussen regio’s. In Gooi- en Vechtstreek is het aandeel hermeldingen het laagst met 20,6% en in Zuid-Limburg het hoogst met 52,5%.

Veilig Thuis ontving in totaal 59 985 meldingen van kindermishandeling en huiselijk geweld. In 27% van de gevallen ging het om een vervolgmelding. Een vervolgmelding gaat over directbetrokkenen waar Veilig Thuis op dat moment al actief bij betrokken is vanwege een eerdere melding.

Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die vermoedens heeft van kindermishandeling en huiselijk geweld. Iemand die contact opneemt met Veilig Thuis kan advies krijgen in de vorm van aanwijzingen, raadgevingen en tips om zelf verder te handelen in situaties van (vermoedelijk) huiselijk geweld en/of kindermishandeling. De verantwoordelijkheid voor eventuele vervolgstappen blijft dan bij de adviesvrager.

Bron: cbs.nl

Met de virtual reality simulatie ‘Vergeet mij niet’ verplaats je je in een 7-jarige en hoor en zie je hoe je ouders (ernstige) ruzie maken. Deze simulatie laat je beleven hoe het is om als kind getuige te zijn van huiselijk geweld.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan