Direct naar content
28 februari 2022Kindermishandeling, Veiligheid en zorg

43 procent van meldingen bij Veilig Thuis Friesland is her-melding

Veilig Thuis Friesland meldt dat het bij 43% van het totale aantal meldingen gaat om een zogenoemde her-melding. Dat is een melding bij Veilig Thuis over een gezinssysteem waarvoor in het verleden al 1 of meerdere meldingen bij Veilig Thuis zijn binnengekomen, maar waarvan het dossier gesloten is. Dit betekent dat het sinds de eerdere melding(en) niet gelukt is om structurele veiligheid te organiseren binnen het gezinssysteem.

Daarom heeft Veilig Thuis Friesland, in opdracht van de Friese gemeenten onderzoek gedaan naar de risicofactoren die onderliggend zijn aan her-meldingen en de beschermingsfactoren die een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van her-meldingen. De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een factsheet met inzichten en aanbevelingen voor Friese gemeenten, Veilig Thuis Friesland en ketenpartners.

Bron: Veilig Thuis Friesland – Her-meldingen in Friesland

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft onlangs een nieuw dossier online gezet over huiselijk geweld en kindermishandeling. In dit dossier lees je meer over de mogelijk te herkennen signalen en de verschillende verschijningsvormen die kunnen voorkomen bij meervoudige en complexe problemen.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan