Direct naar content
30 juni 2023School en veiligheid

Amsterdam investeert in veiligheid op school

Amsterdam investeert 4,5 miljoen euro in schoolveiligheid en breidt de Aanpak Schoolveiligheid uit naar het primair onderwijs.

Amsterdam komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag van scholen naar ondersteuning bij veiligheidsvraagstukken op en om school.

Wethouder Moorman (Armoede): “Scholen horen een veilige, fijne plaats te zijn voor leerlingen en onderwijspersoneel. Om je goed te kunnen ontwikkelen, is het belangrijk dat je je veilig voelt. Twee en een half jaar geleden zijn we gestart met het programma schoolveiligheid omdat we zagen dat verharding op straat ook de scholen binnensloop. Met het programma schoolveiligheid helpen we schoolteams om de leeromgeving zo veilig mogelijk te houden. Dat heeft afgelopen jaren goed gewerkt en daarom intensiveren we onze inzet.”

Actielijnen

De komende vier jaar wordt de aanpak geïntensiveerd voor het v(s)o en mbo en uitgebreid naar de po-scholen die te maken krijgen met veiligheidsvraagstukken. De aanpak kent vier actielijnen:

  • Sterke netwerken van jeugd- en veiligheidspartners op en in de omgeving van scholen.
  • Operationeel Team Schoolveiligheid (OTSV), dat scholen helpt met de ernstigste veiligheidsproblematiek.
  • Trainingen schoolveiligheid voor deskundige onderwijsprofessionals.
  • Jongerenwerkers op school die de leefwerelden van jongeren verbinden (thuis, straat, online en school).

Bron: amsterdam.nl

Wat doe jij voor een veiliger schoolklimaat? De meeste jongeren en medewerkers voelen zich veilig op school. Er leven wel zorgen over het groeiend aantal leerlingen dat rondloopt met wapens.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan