Direct naar content
12 mei 2022School en veiligheid

Campagne Steek jij je Hand uit wil jongeren weerbaar maken tegen mensenhandel

De campagne ‘Steek jij je hand uit’ is vanochtend op het Comeniuscollege in Capelle aan den IJssel gelanceerd. De campagne wil middelbare scholieren bewust maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast moet het criminele, seksuele en arbeidsuitbuiting onder jongeren voorkomen.

Gevaren van uitbuiting

Op de website steekjijjehanduit.nl worden jongeren met korte filmpjes geïnformeerd over de gevaren van uitbuiting. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het uitlenen van de pinpas en pincode, het rondbrengen van drugspakketjes of het verrichten van seksuele handelingen onder dwang.

Slachtoffers van deze en andere vormen van mensenhandel vertellen hun verhaal. Verder wordt er door middel van posters en flyers op plekken waar veel jongeren komen informatie gegeven. Voor docenten is er een website met uitleg over lessen om het onderwerp in de klas te bespreken, staan tips om een gesprek met een leerling aan te gaan en informatie over hulpverlening. Ook voor ouders is er een pagina met informatie, tips en hulp.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel
Fotografie: Jan Kok

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan