Direct naar content
23 januari 2024Alcohol en drugs, Jeugdcriminaliteit, Jeugdgroepen, LVB jongeren en criminaliteit

Crimelabs Gouda: innovatief project om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen

In Gouda is onlangs een innovatief project van start gegaan in de strijd tegen drugscriminaliteit onder jongeren. Vijftig studenten van mboRijnland gaan hiervoor aan de slag.

Het project met de naam Crimelabs Gouda is een samenwerking tussen de gemeente Gouda, het RIEC Den Haag, mboRijnland, Young Perspectives en Kennisland. Zij hebben de studenten gevraagd om concrete oplossingen te bedenken om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen.

Waardevolle ideeën

Tijdens de kick-off bijeenkomst op 17 januari vertelde burgemeester Pieter Verhoeve waarom de gemeente en betrokken organisatie zoveel waarde hechten aan de ideeën van jongeren. “We hebben in Gouda net als in andere gemeenten te maken met drugshandel. Daarbij zijn helaas soms ook jongeren betrokken. We geloven erin dat jullie als jongeren waardevolle ideeën en inzichten hebben om illegaal drugsgebruik en drugshandel tegen te gaan. Dingen die wij als gemeente niet kunnen bedenken.”

Het project levert niet alleen nieuwe inzichten op voor beleidsmakers. Ook is het een leerzaam traject voor de studenten. “Door het onderzoek dat ze gaan doen, worden ze zich meer bewust van de gevolgen van drugscriminaliteit”, zegt  Doganay Ötün, docent bij mboRijnland. “Vanuit hun eigen behoeften en leefwereld kunnen ze vervolgens oplossingen bedenken om drugscriminaliteit te voorkomen.”

Eind maart presenteren de studenten hun oplossingen aan de opdrachtgevers.

Bron: Gouda.nl

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan