Direct naar content
22 mei 2024Cybercrime, Jeugdcriminaliteit

De transformatie van de loverboy: van straat naar internet

De klassieke loverboy, bekend om zijn charme en manipulatieve technieken waarmee hij kwetsbare meisjes in de prostitutie lokte, lijkt verdwenen uit het straatbeeld. Zijn methodes zijn echter verre van verdwenen; ze hebben zich slechts aangepast aan de digitale wereld. Papi Mikey Dinero, een artiest en rapper, onderzoekt dit fenomeen in zijn tweedelige documentaire Papi & Pimps.

De documentaire biedt een verontrustend inzicht in de wereld van de zogenaamde ‘e-pimp’. Deze moderne loverboy opereert voornamelijk op platforms zoals OnlyFans, waar hij kwetsbare jongeren benadert en exploiteert.

De e-pimps benaderen potentiële modellen, maken promotie voor hen en communiceren met klanten die denken dat ze met het model zelf praten. Wat begint met naaktfoto’s kan snel escaleren naar pornografische video’s, waarbij de slachtoffers vaak onwetend worden meegesleept in een wereld van seksuele exploitatie. Veel meisjes worden ingepalmd en gechanteerd om explicitiet materiaal te maken. Vaak kunnen ze niet meer terug.

De verschuiving naar online platforms maakt de praktijken van de loverboy nog gevaarlijker en moeilijker te bestrijden.

Bron: Metronieuws.nl – De loverboy hosselt niet meer op straat, maar ronselt als e-pimp meisjes vanaf zijn zolderkamer

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan