Direct naar content
20 november 2023Kindermishandeling, Veiligheid en zorg

E-learning over criminele en seksuele uitbuiting onder jongeren

In de e-learning ‘BUIT voor professionals’ leren professionals hoe je signalen kunt herkennen van criminele en seksuele uitbuiting. Ook laat de e-learning zien welke partners kunnen helpen, hoe je op een goede manier in contact kunt komen met het (vermoedelijke) slachtoffer en welke vervolgstappen je kunt nemen om het slachtoffer te helpen.

De e-learing van Noord-Holland Samen Veilig en Fier is gemaakt voor professionals die met jongeren werken op bijvoorbeeld school, straat en zorg.

Slachtoffer en pleger uitbuiting

Seksuele en criminele uitbuiting hebben een ontwrichtend effect op kinderen, jongeren en volwassenen die slachtoffer worden en op de samenleving als geheel. Jonge mensen zijn vaak slachtoffer, maar ook pleger van deze vormen van mensenhandel. De aanpak van seksuele uitbuiting begint met bewustwording en signalering.

Verdieping

Voor professionals die zich na het volgen van de e-learning ‘BUIT voor professionals’ willen verdiepen in seksuele- en criminele uitbuiting en het herkennen en signaleren van slachtoffers, is er via Fier een uitgebreide en geaccrediteerde e-learning beschikbaar. Ook bestaat er de mogelijkheid om een begeleide verdiepingssessie te volgen, zowel online als fysiek en op maat.

Volg de e-learning op buitvoorprofessionals.nl

Bron: buitvoorprofessionals.nl

Samenwerking tussen zorg en veiligheid is essentieel bij de opvang van jongeren met problemen. Maar hoe vind je elkaar en wie doet wat?

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan