Direct naar content
6 februari 2024School en veiligheid

Leerlingen basis- en middelbare school leren over straatintimidatie

Een lesprogramma van de gemeente Utrecht waarin leerlingen van de basis- en middelbare school leren over straatintimidatie, wordt nu beschikbaar voor alle onderwijsinstellingen in het land.

In de lessen komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met straatintimidatie. Zo wordt onder andere behandeld hoe je jezelf veilig kunt voelen op straat, wat je kunt doen als je slachtoffer wordt van straatintimidatie of als je het op straat ziet gebeuren.

Burgemeester Dijksma hoopt dat hierdoor het aantal meldingen van intimidatie op straat daalt. Utrecht is namelijk de stad waar de meeste meldingen van straatintimidatie worden gedaan. Dijksma: “Straatintimidatie blijft een hardnekkig probleem. Bewustwording is een belangrijk wapen bij het tegengaan hiervan.” Juist daarom is het volgens Dijksma goed dat er op scholen veel aandacht is voor het onderwerp. “Ik ben er dan ook trots op dat de Utrechtse lesmodule nu ook een landelijk vervolg krijgt.”

Bron: duic.nl

Zó krijg je samen zicht op jongeren is een handreiking om risicojongeren en jongeren die dreigen af te glijden naar criminaliteit goed in beeld te hebben of krijgen.

Bekijk ook eens deze

Bekijk het overzicht

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan